A sűrű, sajtos gombaszósz alatt olyan csodálatosan puhák lesznek a hússzeletek, hogy az egész család csodájára jár majd!
Hozzávalók / 5 adag

0.5 kg sertés rövidkaraj (5 szelet)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
75 g vaj
1 közepes db vöröshagyma
10 dkg bacon
25 dkg barna csiperkegomba
1 evőkanál finomliszt
3 közepes db újhagyma
20 dkg reszelt edami sajt
3.5 dl tej

Elkészítés

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a vaj kétharmadát. A karajszeleteket oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta, majd egy hőálló tálba kiszedjük őket.
A serpenyőbe dobjuk a maradék vajat, erre jöhet a finomra aprított vöröshagyma és a felkockázott bacon, majd ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a felszeletelt barna csiperkét is. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és gyakori kevergetés mellett 5 percet sütjük.
Ha már kellően összeugrott a gomba, az egészet megszórjuk egy kanál liszttel, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, valamint a lereszelt sajt felét, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a tejjel, és folyamatos keverés mellett besűrűsítjük.
A zöldséges ragut a karajszeletekre kanalazzuk, majd a tetejét megszórjuk a sajt másik felével. 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.