Ez a legjobb pizzatészta receptúra:).
Hozzávalók / 4 adag
A tésztához
25 dkg finomliszt
1.5 dkg élesztő
1.5 dl víz (langyos)
8 g só
2 ek olívaolaj
A szószhoz
200 g sűrített paradicsom
0.5 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek oregánó
1 ek bazsalikom
3 csipet őrölt fűszerkömény
só ízlés szerint
1 teáskanál cukor (izlés szerint)
3 ek olívaolaj
Elkészítés
A vízben feloldjuk az élesztőt, és beleöntjük az olajat.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a feloldott élesztős vizet. Öszegyúrjuk a Hozzávalókat, és 10 percet pihentetjük.
Ezután tetszőleges formára és vastagságúra kinyújtjuk, majd előmelegített sütőben 10-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A szószhoz a vöröshagymát kockára vágjuk, és olívaolajon üvegesre pirítjuk. Mikor majdnem megpirult a vöröshagyma, rátesszük a zúzott fokhagymát is.
Ha megpirultak, hozzájuk adjuk a paradicsomszószt, és fűszerezzük. 1-2 percet forraljuk, és kész.
0 Megjegyzések