Vannak élelmiszerek, amelyekről egészen egyszerűen nem hiszem el, hogy nem ízlenek nekem. Ilyenkor indul a projekt, hogy olyan ételeket találjak ki belőlük, amelyek igenis tetszenek. A padlizsán így vált nagy kedvenccé, most a brokkolin a sor, hogy megszokjuk egymást. 
Hozzávalók / 3 adag

1 közepes db brokkoli
1 közepes db burgonya
1 db póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
snidling ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
2 db tojásfehérje
2 db tojás
125 g tehéntúró
100 g füstölt sajt
1 ek tejföl
1 ek zsemlemorzsa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál napraforgó olaj


Elkészítés

A brokkoli rózsáit a krumplival puhára főzzük sós vízben, majd krémesre turmixoljuk a póréval, fokhagymával, snidlinggel, petrezselyemmel.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
Az egész tojásokat elkeverjük a túróval, 50 g reszelt füstölt sajttal, a tejföllel, zsemlemorzsával. Beleforgatjuk a brokkolis turmixot, majd a tojások habját.
A masszát olajjal kikent, 18 cm-es kapcsos tortaformába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb fél órát sütjük.
A felfújtat kivesszük a sütőből, és a tetejére reszeljük a maradék sajtot, majd visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt aranybarnára sül.