Mr Smith édesanyjának a "specialitása" a zöldbabfőzelék, tőle vettük át a receptet, mert így szeretjük a legjobban. Pláne, ha a zöldbab a kertjéből van! Még Jr Smith is szereti, ha így készítjük, ami nem utolsó szempont! :)
Hozzávalók/ 4 adag

50 dkg zöldbab (3-4 cm-es darabokra vágva, lehet fagyasztott is)
1 kis fej vöröshagyma (apróra vágva)
3 evőkanál finomliszt
2 gerezd fokhagyma (reszelve)
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint
1 db kockacukor
1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
0.5 ek citromlé
2 dl tejföl


Elkészítés

Egy lábasban feltesszük főni a megtisztított zöldbabot, az apróra vágott vöröshagymával, kicsit több vízzel, mint ahogy ellepi, megsózzuk, beletesszük a cukrot is, és addig főzzük, míg megpuhul (kb 20 perc).
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a lisztet és belereszeljük a fokhagymát, sűrű kavargatások közepette, világos színű rántást készítünk.
A rántást hozzákeverjük a zöldbabhoz, elkavarjuk csomómentesre, citromlével ízesítjük.
Beleszórjuk a petrezselyemzöldet és 1-2 percig főzzük, miközben kavarjuk.
Hozzáadjuk a tejfölt, simára keverjük, s mikor felforr, elzárjuk a tüzet alatta.