A palacsinta az egyik legjobb dolog a világon, egyszerű, finom, és csak a csillagos ég szab határt, hogy milyen ízű lesz. Mióta magam sütöm, már azt is tudom, hogy a tészta összetevőit is lehet variálni, így lett ez egy liszt-, cukor- és tejmentes, de csupa csokis csoda! :) Videó is van hozzá a youtube-on :)
Hozzávalók / 2 adag

1 nagy db banán
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 ek vanília kivonat
1 db tojás
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
1 bögre zabpehelyliszt
3 dl víz
20 g étcsokoládé

Elkészítés

Egy tálban először összenyomkodjuk a banánt villával, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a vanília kivonatot és az egész tojást, majd az egészet simára keverjük.
Ezután hozzáadjuk a kakaóport, a zabpehelylisztet, a vizet és a feldarabolt étcsokit, és jól összekeverjük.
Egy serpenyőben, ha szükséges, egy késhegynyi vajat olvasztunk, és belekanalazunk egy adag masszát (alacsony lángon sütjük).
Amikor kis buborékos a teteje, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
Ebből az adagból kb. 10-12 db kisebb palacsinta lesz.