Hozzávalók

5 dkg sajt
1 kk kömény (őrölt római)
2 szál újhagyma
2 szál sárgarépa
2 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
30 dkg bárányhús (lapocka)
20 dkg zeller
1 evőkanál pirospaprika
2 szál fehérrépa
1 evőkanál keményítő (kukoricakeményítő)
1 csokor snidling

Leírás

A sárgarépát, a zellergumót és a fehérrépát felaprítjuk és forró olajon pirítani kezdjük. Amikor megpirultak, megszórjuk egy kanál pirospaprikával, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Sózzuk és lefedve főzzük. A darált bárányhúst sózzuk, őrölt római köménnyel fűszerezzük és összekeverjük a reszelt sajttal, valamint a kukoricakeményítővel. A masszából, vizes kézzel gombócokat formázunk. A gombócokat a forró levesbe szaggatjuk, lefedjük és további 15 percig főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és snidlinget, néhány szál koriandert és zellerzöldet, valamint a felkarikázott újhagymát. A levest lehúzzuk a tűzről és 2-3 percig, fedő alatt pihentetjük, majd tálaljuk.