Egy különleges, pikáns ünnepi ételt próbáltam kitalálni. 

Hozzávalók / 3 adag

Sült
60 dkg sertéscomb
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek szójaszósz
2 ek disznózsír (lehet szalonnazsír is)
1 dl száraz fehérbor
5 dkg dió
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Köret
3 közepes db burgonya
1 kávéskanál só

Csatni
1 közepes db cékla
20 dkg málna
1 közepes db lila hagyma
5 db szárított paradicsom
1 dl almaecet (vagy málnás balzsamecet)
só ízlés szerint
őrölt szegfűbors ízlés szerint
1 csipet gyömbér
1 ek méz
cayenne bors ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
1 kávéskanál dijoni mustár
1 ek napraforgó olaj
1 dl száraz vörösbor

Sütőzsiradék
10 dl napraforgó olaj

Elkészítés

Sült
A sertés dióját felszeleteljük, kiklopfoljuk.
Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben a zsíron megkérgesítjük.
Utána egy tepsibe rakjuk őket egymás mellé. A vöröshagymát karikára vágjuk, és ráterítjük. Belocsoljuk szójaszósszal, és a fehérbort aláöntjük.
Ráreszeljük a fokhagymát, alufóliával letakarjuk, és 190 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a pikáns céklás málnacsatnit, és a burgonyát kockákra vágva megfőzzük, majd kisütjük. Apróra vágott diót megpirítunk. Tálaláskor a húst megszórjuk a dióval, és mellé halmozzuk a krumplit és a csatnit.

Köret
A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Az olajban pár perc alatt ropogósra sütjük.

Csatni
A lila hagymát szeletekre vágjuk, kevés olajon dinszteljük.
Rászórjuk/öntjük a barna cukrot vagy mézet, karamellizáljuk.
Ezután felöntjük a balzsamecettel vagy almaecettel, és fűszerezzük.
Ebbe a mártásba először az apróra vágott céklát, később az aszalt paradicsomot, végül a málnát rakjuk.
Hozzáadjuk a bort.
Az egészet addig főzzük, amíg jó sűrű, de darabos csatnit kapunk.