Ezzel a recepttel otthon is meglephetjük párunkat vagy családunkat.
Hozzávalók / 4 adag
A tápiókapuding
120 g tápióka (gyöngy)
5 dl kókusztej
5 dl tej
120 g cukor
60 g vaj
Az egzotikus gyümölcsragu
10 g cukor
5 g étkezési keményítő
10 ml likőr (kókuszlikőr)
1 dl gyümölcslé (lehetőleg egzotikus ízesítésű)
1 db mangó
1 db ananász
1 kg sárgadinnye (1 darab)
Elkészítés
A tápiókapuding
A tápióka gyöngyöket a tejjel és a kókusztejjel lassú tűzön addig főzzük, míg megduzzad és áttetszővé válik
Ezután hozzákeverjük a vajat és a cukrot, majd még melegen, fedővel lefedjük.
Ha kihűlt még egy kis kókusztejet keverhetünk hozzá hogy a megfelelő állagot elérjük.
Poharakba adagoljuk és a tetejére halmozzuk az egzotikus gyümölcsragut.
Az egzotikus gyümölcsragu
Körülbelül 200 grammnyi megpucolt, kimagozott gyümölcsöt összevágunk 1X1 cm-es kockákra.
A gyümölcslevet cukorral felforraljuk, majd besűrítjük az egy kevés vízzel kikevert keményítővel.
Ha kicsit meghűlt beleöntjük a kókuszlikőrt és összekeverjük a felkockázott gyümölcsökkel.
0 Megjegyzések