Hozzávalók

1 csipet só
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
4 darab paradicsom
4 evőkanál olívaolaj
1 csipet egész fekete bors
2 doboz paradicsompüré
1 darab zeller

Leírás

Az olívaolajat felmelegítjük és rászórjuk a lisztet. Hozzákeverjük a paradicsompürét és összepirítjuk. Felengedjük 1 liter, forrásban lévő vízzel. Belerakjuk a kockára vágott, magjától megfosztott paradicsomot. Sózzuk és borsozzuk, beledobjuk a zellerzöldet. Aki édesen szereti, cukorral ízesítse. Nincs más, mint alaposan kiforralni, turmix-al kicsit egyneműsíteni, vagy szitán átszűrni a levest. Ez kb. 10 perc és már lehet is tálalni. Tálaláskor betűtésztával, reszelt sajttal, vagy rizzsel kínáljuk.