Hozzávalók

1 darab friss tojás
2 szál sárgarépa
1 fej hagyma
1 csipet petrezselyem
30 dkg zöldborsó
2 szál fehérrépa
1 darab zöldpaprika

Leírás

A zöldségeket kockára vágom és kevés olajon addig pirítom, míg a sárgarépában lévő cukor kezd karamellizálódni, amitől még finomabb és szebb színű lesz a leves. A borsóval is tovább pirítom egy kicsit, majd felöntöm kb. másfél liter vízzel. Ízesítem ételízesítővel (vagy húsleveskockával), hozzáadom egészben a hagymát, a zöldpaprikát (ez nagyon fontos), szükség szerint még sót és lefedve készre főzöm. 1 tojásból, lisztből, sóból és apróra vágott petrezselyemből, nagyon lágy galuskát készítek, amit a levesbe szaggatok. (Nem szabad nagyon kikeverni, mert gumiszerű lesz, csak éppen egy kicsit.) Még szórok a levesbe petrezselymet (jelen esetben petrezselyem kockát használtam, mert nem volt friss otthon) és már kész is.