Hozzávalók

fokhagyma
30 dkg burgonya
5 dkg vaj
1 csipet egész fekete bors
2 dl tejszín
1 fej hagyma
1 csipet kakukkfű
1 l húslé

Leírás

A hagymát megpucoljuk, majd félfőre (félbe, majd szeletekre) vágjuk. Takarék lángon vajon, vagy olajon (lehet olíva is) megdinszteljük. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk és a már kész hagymára tesszük, majd megszórjuk a liszttel. Picit átforgatjuk, majd fokozatosan adagoljuk bele a folyadék 3/4 részét. Beletesszük a kockára vágott krumplit, majd annyi vízzel, vagy húslevessel öntjük fel, hogy a krumplit ellepje. Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, beletesszük a fűszereket (kakukkfüvet picit elmorzsolva). Alaposan leturmixoljuk és tejszínnel dúsítjuk.