Hozzávalók / 8 adag
Piskótatorta
6 db tojás
6 ek kókuszcukor
6 evőkanál zabpehelyliszt
1 csomag sütőpor
Pudingkrém és díszítés
470 g őszibarack konzerv (töltő tömegű)
1 tasak vaníliás pudingpor
4 ek kókuszcukor
2 dl gyümölcskonzervlé (az őszibarackból)
Elkészítés
Piskótatorta
A sütőt előmelegítjük 150 Celsius fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük a robotgéppel. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, szintén a robotgéppel. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és addig keverjük tovább, amíg egynemű tésztát nem kapunk.
Egy kanál habot hozzákeverünk a sárga masszához. A többi habot óvatosan forgatjuk bele egy evőkanállal.
A piskótamasszát 17 cm-es szilikonformákba öntjük, kétfelé véve. Elsimítjuk a tetejét.
A sütőben, légkeveréses üzemmódban, 150 Celsius fokon, 20 percig sütjük.
10 percig hűlni hagyjuk. Kivesszük a formából, és a teljes kihűlésig várunk.
Pudingkrém
Leöntjük a konzerv levét. Félreteszünk belőle 2 dl-t, a többit máshova, például gyümölcssalátához felhasználhatjuk.
Az őszibarackot apró kockákra vágjuk.
Az őszibarackból kiveszünk 150 g-ot, a többit félretesszük a díszítéshez.
A 2 dl őszibaracklevet és a 150 g felkockázott őszibarackot egy kisebb fazékba tesszük. Egy botmixerrel pürésítjük a gyümölcsöt. Fokozatosan elkeverjük benne a pudingport. Beletesszük a cukrot.
Magas hőfokon forrásig hevítjük a folyadékot, állandó keverés mellett. Ez pont elég ahhoz, hogy besűrűsödjön, és elérje a krémes állagot.
Összeállítás és díszítés
A krém felét az alsó tortalapra simítjuk. Ráborítjuk a másik tortalapot.
Rásimítjuk a krém másik felét.
Az őszibarackdarabokkal díszítjük. Ha marad, azt felhasználhatjuk máshova, például gyümölcssalátához.
A hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
Szeletekre vágva kínáljuk.
0 Megjegyzések