Hozzávalók / 3 adag

1 közepes fej brokkoli
2 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg finomliszt
1 ek szezámmag
0.25 tk fehér bors
só ízlés szerint
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés

Egy fazékban vizet forralunk, előzőleg 1 ek sót szórunk bele.

A brokkolit rózsáira szedjük, megtisztítjuk, megmossuk.

Amikor a víz felforr, a brokkoli rózsáit belerakjuk, és nagyon rövid ideig, kb. 5 percig főzzük. Egy tálba hideg vizet öntünk, és az előfőzött brokkolikat ebbe rakjuk, így nem párolódnak tovább, valamint a színüket sem vesztik el.

Kirakunk három tálkát vagy tányért, az egyikbe beleütjük a tojásokat, megsózzuk kissé, és felverjük egy kicsit villával. Pici tejet önthetünk hozzá. A másik tálba belerakjuk a lisztet, amihez hozzákeverjük a fehérborsot. A harmadik tálba a zsemlemorzsa kerül, ehhez a szezámmagot adjuk.

Egy serpenyőbe olajat öntünk, és felmelegítjük.

A brokkolikat bebundázzuk a szokásos sorrendben: liszt-tojás-zsemlemorzsa.

A közepesre felforrósodott olajban kisütjük a brokkolirózsákat, aranybarnára, és papírtörlőre szedjük, ha kész.