Hozzávalók / 6 adag

A zöldséges pirított tészta
25 dkg spagetti tészta
1 közepes db sárgarépa
1 közepes db vöröshagyma
4 db fehér káposztalevél
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
50 ml szójaszósz
1 közepes db zöldhagyma
1 ek olívaolaj

A tésztabunda + csirke
10 ek finomliszt (púpos)
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál só
250 ml víz
3 evőkanál étkezési keményítő
2 ek napraforgó olaj
700 g csirkemell filé
só ízlés szerint

A máz
10 ek méz
8 ek ketchup
4 ek szezámmag
2 ek chiliszósz

Sütőzsiradék
A tésztabunda + csirke
3 dl napraforgó olaj

Elkészítés

A tésztabunda + csirke

A hozzávalókból a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát készítünk. Legalább 20 percet pihentetjük, hogy dolgozzon a liszt és a folyadék. (Itt megjegyezném, hogy tojás szándékosan nincs benne, mert enélkül marad ropogós sülés után a tésztabunda.)

Közben a csirkét 2-3 cm-es kockákra vágjuk, majd sózzuk, és hagyjuk állni kicsit.

A zöldséges pirított tészta
Először feldaraboljuk a zöldségeket, hogy minden kéznél legyen. A sárgarépát 3-4 cm-es lapokra, a vöröshagymát először keresztben félbe, majd hosszában 4-6 cikkre. A zöldhagymát is felkarikázzuk szárral együtt, majd a káposztaleveleket is 3-4 cm-es négyzetekre.

A tésztát 3 darabba törjük, és egy nagy serpenyőben olívaolajon jól megpirítjuk, kiszedjük, majd a visszamaradt olajon megdinszteljük a répát, hogy kissé roppanós maradjon, kiszedjük, majd ezután beletesszük a káposztát, hagymát, majd pár perccel később a zöldhagymakarikákat is. Sózzuk, borsozzuk (én nem sajnáltam a borsot), visszatesszük a sárgarépát is a serpenyőbe.

Közben lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és a zöldségekre szedjük. Visszatesszük a tűzre, majd meglocsoljuk a szójaszósszal. Alaposan átforgatjuk, miközben összefőnek az ízek. Lefedjük, és lehúzzuk a tűzről.

Összeállítás
Olajat hevítünk, majd egyesével belemártjuk a tésztamasszába a csirkemelldarabokat, és szép pirosra sütjük az összeset, és konyhai papírtörlőre kiszedjük.

Az így kapott ropogós bundájú csirkemellfalatokat egyesével beleforgatjuk a mázba (a hozzávalókat csak alaposan össze kell keverni), és a zöldséges pirított tésztával tálaljuk.