Hozzávalók / 3 adag
1 db csirkemell filé (6 szelet - nem kell kiklopfolni )
2 db tojás (egész)
2 ek olívaolaj
2 ek tej
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
0.5 közepes fej vöröshagyma (vagy lila, apróra darabolva)
1 csokor petrezselyem (felaprítva)
2 evőkanál finomliszt (a masszába)
10 dkg sajt (kis lyukú reszelőn lereszelve)
10 dkg finomliszt (szükség szerint a hús belisztezéséhez)
Sütőzsiradék
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A 6 szelet húst enyhén besózzuk, borsozzuk, félretesszük.
A többi hozzávalót - a sütéshez szükséges olajon és a forgatáshoz szükséges liszten kívül - egy tálkába tesszük. Jól összekavarjuk.
A hússzeleteket (nem kell kiklopfolni) lisztbe mártjuk, majd a kikavart masszába.
Egy tapadásmentes serpenyőben olajat hevítünk, s ebbe tesszük a masszában megforgatott húsokat, s közepes lángon sütjük.
Óvatosan megfordítjuk, s a másik oldalát is szép pirosra sütjük.
Jól lecsöpögtetve, egy tálra kiszedjük.
Tetszés szerinti körettel tálalhatjuk is. Én most petrezselymes burgonyát készítettem hozzá - a kettő együtt kevesebb, mint egy óra alatt készen volt! A saláta, savanyúság mellé, szintén tetszés szerinti! Hidegen is isteni! Érdemes elkészíteni!
Jó átvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Váljék egészségére!
0 Megjegyzések