Hamar elkészül és hamar el is fogy. Megkenheted lekvárral, mogyorókrémmel, csokoládékrémmel. Ünnepi alkalmakra is elkészítem, mert mindenki szereti.
30 dkg finom liszt
20 dkg ráma margarin
10 dkg porcukor
1/2 cs. sütőpor
2 db tojás sárgája
1-2 evőkanál tejföl
lekvár ízlés szerint
Tetejére
olvasztott csokoládé ill.
porcukor
Elkészítés
Tésztához a lisztet sütőport cukrot összekeverem szétmorzsolom a margarinnal hozzá teszem a tojássárgáját, tejfölt.
A jól gyúrható tésztát készítünk, folpackba csomagolom hűtőbe teszem 1 órára.
3-4 mm vastagra nyújtom tetszés szerint kiszaggatom.Tepsit kibélelem sütőpapírral 180 fokon sütöm alsó felső sütésen épp hogy kicsi színe legyen.
Ha kihűlt lekvárral összeragasztom , a teli korongokat olvasztott csokival csorgatom le. A dobozba látható mennyiség dupla adag.
0 Megjegyzések