Hozzávalók / 10 adag

2 bögre teljes kiőrlésű liszt
5 dkg sikér
1 bögre xilit
1 csomag sütőpor
2.5 dl tej
13 dkg mák (egész)
3 db tojás
1 citromból nyert citromhéj
2 dl napraforgó olaj
1 csipet só

Elkészítés

Az összes hozzávalót összekeverjük egy nagy tálban.

Sütőpapírral kibélelt, kicsit mélyebb tepsibe öntjük.

190 fokra előmelegített sütőben légkeverés mellett kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sikérnek köszönhetően szépen felemelkedik a tészta, puha és habos lesz, annak ellenére is, hogy teljes kiőrlésű lisztet használunk.

Ha a xilit felét eritrittel, a tejet 2/3 víz - 1/3 tejszínnel pótoljuk, akkor 10 nagy szeletre vágva kb. 16 g szénhidrátot tartalmaz csak egy szelet.