Hozzávalók / 5 adag
kakaós tortalap
5 db tojás
20 dkg cukor
5 dkg vaj
4 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
40 dkg finomliszt
3 dl tej
mokkakrém
30 dkg mascarpone
4 dkg cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál instant kávé
3 dl növényi tejszín
15 dkg porcukor
díszítéshez
10 dkg cukorfondant
1 kk cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
kakaós tortalap
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a lágy vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, szódabikarbónát. A tejet hozzáöntjük, és alaposan összekeverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
A 25 cm-es tortaformát kibéleljük sütőpapírral. Majd a tésztát beleöntjük a formába. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
A fehér fondant-ot megszínezzük a kakaóporral, és 4-5 cm-es tüskéket sodrunk. Hűtőbe tesszük.
mokkakrém
A mascarponéhez keverjük a kakaóport, az instant kávét.
A tejszínhabot felverjük, a porcukrot szakaszosan hozzáadagoljuk, és úgy verjük fel. A mascarponéhoz forgatjuk, óvatos mozdulatokkal.
összeállítás
A kihűlt tésztából kivágunk egy úgymond csepp alakot. Kettévágjuk, és megtöltjük a krém felével. A levágott tésztarészből a süni hátát alakítjuk ki. Itt is kettévágjuk a tésztadarabot, és kenünk rá kis krémet. Elhelyezzük, alakítjuk, hogy jól illeszkedjen a csepp alap részen.
Rákenjük a maradék krémet, szépen, körben mindenhol. Kis lyukat fúrunk a tüskéknek egy szívószállal vagy mással. Beleállítgatjuk a tüskéket. Szemet, orrot, szájat kevés maradék tésztából készítünk.
Hidegre tesszük. Jó étvágyat!!
0 Megjegyzések