Az epres muffin könnyen elkészíthető finomság, amely időhiányban is kielégíti édességvágyadat.

Sok helyen már magyar eper is kapható, így itt az ideje, hogy megsüsd belőle a legfinomabb tavaszi muffint. Az omlós, expressz sütivel mindig nagy sikerre számíthatsz.

Ha tálaláskor tejszínhabot vagy mascarponés krémet is kínálsz az epres muffinhoz, igazi kényeztető desszertet teszel az asztalra.

Hozzávalók:

* 20 dkg finomliszt
* 18 dkg eper
* 12 dkg cukor
* 12 dkg vaj
* 2 tojás
* 1,5 dl tej
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: 

A cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és a lágy vajat alaposan keverd össze, majd dolgozd hozzá a tojásokat. A lisztet szitáld át, vegyítsd a sütőporral, és finom mozdulatokkal forgasd a tojásos keverékhez. Végül rakd hozzá a megmosott, kicsumázott, darabokra vágott epret.

A muffinsütőt béleld ki kapszlikkal, és töltsd háromnegyedig a tésztával. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 20 perc alatt. A biztonság kedvéért végezz tűpróbát, tehát szúrj az egyik muffinba tűt vagy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben rátapad a tészta, süsd tovább. Rácsra téve hagyd kihűlni a sütiket, tálaláskor még porcukorral is megszórhatod.