A citromos kevert süti tésztája pillekönnyű, szinte szétolvad a szádban, a fanyar és az édes ízek csodásak együtt.
Ha a nagyon krémes sütik helyett valami üdítő desszertre vágysz, a citromos kevert süti telitalálat. Hihetetlenül egyszerű, csak annyi a dolgod, hogy elkeverd egymással a nedves és a száraz hozzávalókat. Bármilyen alkalomra jól jön, legyen az desszert, uzsonna, de akár piknikre is magaddal viheted. Kenyérformában kicsit tovább tart megsütni.
* 0.75 bögre cukor
* 0.5 bögre olaj
* 0.5 bögre tej
* 2 db tojás
* 1 db citrom
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 sütőpor
Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe vagy kenyérformába. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Teszteld tűpróbával, ha a sütibe szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.
Ha a nagyon krémes sütik helyett valami üdítő desszertre vágysz, a citromos kevert süti telitalálat. Hihetetlenül egyszerű, csak annyi a dolgod, hogy elkeverd egymással a nedves és a száraz hozzávalókat. Bármilyen alkalomra jól jön, legyen az desszert, uzsonna, de akár piknikre is magaddal viheted. Kenyérformában kicsit tovább tart megsütni.
Hozzávalók:
* 2 bögre liszt* 0.75 bögre cukor
* 0.5 bögre olaj
* 0.5 bögre tej
* 2 db tojás
* 1 db citrom
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom frissen facsart levét, reszelt héját, öntsd hozzá az olajat, a tejet, és jól dolgozd össze. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és keverd simára a tésztát.Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe vagy kenyérformába. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Teszteld tűpróbával, ha a sütibe szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.
0 Megjegyzések