Az egészben sült fokhagymás karajjal nincs különösebben sok munka, csak arra kell vigyázni, hogy ki ne száradjon.


Az igazán szaftos hús titka a rápirított kéreg: mielőtt tepsibe emeled, olajon, nagy lángon pirítsd körbe minden oldalát. Ez megakadályozza majd, hogy az értékes nedvek sütés közben elpárologjanak belőle, és így kiszáradjon.

Hozzávalók 5 személyre

👉 1 kg sertéskaraj
👉 2 dl olaj
👉 2 evőkanál friss rozmaring
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál mustár
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 dl forró víz
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A karajt dörzsöld be sóval és borssal, és egy deci forró olajon egy-egy perc alatt piríts kérget mindegyik oldalára. Ha kész, emeld át egy tepsibe. A másik egy deci olajat keverd össze a felaprított rozmaringgal, a zúzott fokhagymával, a mustárral, a pirospaprikával és a bazsalikommal, és ezzel kend meg a húst. Önts mellé egy deci forró vizet is. Takard le alufóliával, és told 160 fokra előmelegített sütőbe. Bő másfél óra múlva vedd le az alufóliát a tetejéről, a sütőt tekerd fel 180 fokra, és így pirítsd még 20 percet. Ha kész, vedd ki a sütőből, és negyedórát hagyd állni, miközben gyakran meglocsolod a szaftjával.