Hozzávalók:
1 db. közepesen nagy padlizsán, 
10 evőkanál liszt, 
10 evőkanál zabpehely, 
késhegynyi só, 
1 dl. tej ( vagy szódavíz), 
csipetnyi őrölt kömény, 
és ugyanennyi őrölt koriander, kiskanálnyi morzsolt bazsalikom, 
2 dkg. vaj, 
10 dkg. füstölt, 
reszelt kemény sajt. 
A kisütéshez: olívaolaj.

Elkészítés:
A padlizsán végeit levágjuk, meghámozzuk és kb. 1 centiméteres vastagságú szeletekre karikázzuk. Mindkét oldalát megszórjuk csipetnyi sóval, majd kb. 10-12 percig pihentetjük. Ezt követően a "kiizzadt" nedvességet letörülgetjük a szeletekről, majd az előzetesen összekevert fűszerkeverékkel ízesítjük és a forró vajon mindkét oldalát sütve puhára pároljuk. Közben sós palacsinta tésztát készítünk, amit a padlizsán szeletekre öntünk és készre sütünk. Még sütés közben megszórjuk a reszelt füstölt sajttal és melegen tálaljuk.

Elkészítési idő:
45 perc