Hozzávalók:
1 kisebb füstölt csülök
45 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dl tej
1,5 dkg vaj
1 tojás
kevés só
csipetnyi cukor
szezámmag,sajt
mustár

Elkészítés:
A jól megmosott füstölt csülköt takarékláng fölött puhára főzzük, csontjáról lefejtjük és hagyjuk kihűlni. 45 dkg lisztből, 2 dkg élesztőből, 2 dl tejjel, 1,5 dkg vajjal, csipetnyi cukorral kelt tésztát készítünk. Ha kellőképpen összegyúrtuk, meleg helyen állni hagyjuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, közepén felhalmozzuk a főtt csülköt, megkenjük mustárral, rászórunk sajtot majd szorosan begöngyöljük a tésztába. Tetejét tojással megkenjük,megszórjuk szezámmaggal és közepesen meleg sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük

Tanácsok:
szoktam beletenni még hagymát is a csülök mellé a tésztába, szerintem nagyon finom.

Elkészítési idő: 90 perc