Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 tojássárga
1/2 teásk. só
5 dkg vaj
kb. 4 evők. víz
Töltelék:
50 dkg brokkoli
15-20 dkg füstölt nyers sonka
4 tojás
2 dl tejföl
1 teásk. morzsolt bazsalikom
só
Elkészítés:
A brokkolit megtisztítjuk, kemény szárrészét eltávolítjuk és rózsáira
szedjük. Egy kisebb lábosba vizet forralunk kevés sóval, majd ha forr,
beledobjuk a brokkolit és 7-9 percig előfőzzük. Szitán lecsöpögtetjük,
majd hagyjuk kihűlni. A lisztből, a tojássárgából, a vajból, a sóból és
annyi vízből, hogy omlós tésztát tudjunk gyúrni, összeállítjuk a
tésztát. Kerek lappá nyújtjuk, majd egy kb. 30 cm átmérőjű tortaformát
kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. A sonkát papírvékony
szeletekre, vagy kockákra vágjuk, és beleszórjuk a tésztába, erre a
kihűlt brokkolit halmozzuk. A tojásokat felverjük 2 csipet sóval, a
tejföllel és a bazsalikommal. Óvatosan ráöntjük a brokkolira, majd 200
fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30-40 percig sütjük.
Tortaformán szeleteljük.
0 Megjegyzések