Hozzávalók:
(2 személyre)
1 nagyobb csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 tv. paprika
1 paradicsom
15 dkg magozott meggy
koriander
pár csepp balzsamecet
2-3 ek. étolaj
só
bors
Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk, a felforrósított olajban addig pirítjuk csak,
amíg kifehéredik. Ekkor kiszedjük az olajból és beledobjuk a vékony
csíkokra felvágott zöldségeket. Pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk,
majd hozzáadjuk a kimagozott meggyet is. Visszatesszük a ragura a húst
és csak annyi ideig pirítjuk már, hogy az ízek átjárják a húst.
Megkóstoljuk, szórunk rá pár csepp balzsamecetet, hogy a meggy íze
hangsúlyosabb, egyúttal édeskésebb legyen.
Párolt rizzsel tálaljuk, tálaláskor apróra vágott korianderrel, ennek hiányában petrezselyemzölddel szórjuk meg.
0 Megjegyzések