Hozzávalók:
1 kg cukkini (kígyóuborka vastagságú)
1 közepes fej hagyma
olívaolaj
1 csokor kapor
2-3 gerezd fokhagyma
só
bors
liszt
cukor
1 pohár tejföl
Elkészítés:
A cukkiniket hosszában kettévágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. A hagymát finomra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a cukkinit, a finomra vágott kaprot, a zúzott fokhagymát, és közepes lángon fedő alatt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk 1 teáskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt, és kicsit összeforraljuk.
Tanácsok:
Nagyon gyorsan, egyszerüen elkészíthető étel. Vegák, fogyizók is fogyaszthatják. Melegen is tálalhatjuk, de nagyon finom hidegen is.
Tejföllel és kaporlevéllel díszíthetjük! Jó étvágyat kívánok!
1 kg cukkini (kígyóuborka vastagságú)
1 közepes fej hagyma
olívaolaj
1 csokor kapor
2-3 gerezd fokhagyma
só
bors
liszt
cukor
1 pohár tejföl
Elkészítés:
A cukkiniket hosszában kettévágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. A hagymát finomra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a cukkinit, a finomra vágott kaprot, a zúzott fokhagymát, és közepes lángon fedő alatt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk 1 teáskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt, és kicsit összeforraljuk.
Tanácsok:
Nagyon gyorsan, egyszerüen elkészíthető étel. Vegák, fogyizók is fogyaszthatják. Melegen is tálalhatjuk, de nagyon finom hidegen is.
Tejföllel és kaporlevéllel díszíthetjük! Jó étvágyat kívánok!
0 Megjegyzések