Hozzávalók:
1 konzerves kukorica
1 brokkoli
fél üveg borsó vagy zöldbab
étolaj
1 fej vöröshagyma

bors
leveskocka (bármilyen)
fokagyma (ízbomba is lehet)
bazsalikom (ízbomba is lehet)
1 kis pohár tejföl
1 evőkanál liszt

Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk, a forrólajon üvegesre pároljuk. Utána rádobjuk az apró darabokra szedett, megtisztított brokkolit, a borsót és a kukoricát (levüket leöntjük). Gyorsan megforgatjuk a forró olajon, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, kis lángon addig főzzük, amíg a brokkoli meg nem puhul. Utána a tejfölt elkeverjük a liszttel, és behabarjuk vele a főzeléket. Tíz percig forraljuk, ez alatt hozzáadjuk a fokhagymát és a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk.

Tanácsok:
Ezt gyakorlatilag bármilyen zöldségféléből el lehet készíteni, amit szeretünk, keverni is sok mindent lehet, én pl. nagyon szeretem, ha karfiol is van benne.

Elkészítési idő: 30 perc