Hozzávalók:
1/2 csomag szójagranulátum, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg gomba, 1 nagyobb
doboz paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 dl olaj, só, oregánó,
kevés cukor vagy méz, teljes kiőrlésű lisztből készült vagy durum
makaróni (esetleg spagetti), 10 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, és kifőzzük benne a tésztát a zacskón lévő utasítás szerint.
Az elkészült tésztát tálba szedjük és lazán összekeverjük az olaj
felével. Amig a víz felforr, ill. a tészta fő, a mártáshoz valókat
megtisztitjuk, majd az apró kockákra vágott vöröshagymát az olaj másik
felén megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a zúzott
fokhagymát, és sóval, oregánóval fűszerezve tovább pároljuk. Ha a vizét
elfőtte, kissé lepirítjuk és hozzáadjuk a szójagranulátumot. Néhány
percig együtt piritjuk, majd vízzel felengedjük és összeforraljuk a
paradicsompürével. Ízesítjük sóval, oregánóval, kevés mézzel, és
tálalásig melegen tartjuk. Reszelt sajttal meghintve fogyasztjuk
0 Megjegyzések