Hozzávalók:
1/2 l tej
16 dkg rama margarin
32 dkg liszt
6 tojás
24 dkg trappista sajt
(Tepsi kikenéséhez vaj és liszt)
Elkészítés:
A tejet jól megsózzuk és összefőzzük a margarinnal és a liszttel (utóbbit fokozatosan adagoljuk).Addig kell kavargatni, amíg az edény oldaláról elválik. Gázról levéve azonnal beleütjük a tojásokat, majd jéghidegre hűtjük.
Belereszeljük a trap.sajtot és dió nagyságú gombócokat formázunk.
Lisztezett, vajazott tepsiben sütjük, tetejükre tojást kenünk.
Nagyon fincsi!
1/2 l tej
16 dkg rama margarin
32 dkg liszt
6 tojás
24 dkg trappista sajt
(Tepsi kikenéséhez vaj és liszt)
Elkészítés:
A tejet jól megsózzuk és összefőzzük a margarinnal és a liszttel (utóbbit fokozatosan adagoljuk).Addig kell kavargatni, amíg az edény oldaláról elválik. Gázról levéve azonnal beleütjük a tojásokat, majd jéghidegre hűtjük.
Belereszeljük a trap.sajtot és dió nagyságú gombócokat formázunk.
Lisztezett, vajazott tepsiben sütjük, tetejükre tojást kenünk.
Nagyon fincsi!
0 Megjegyzések