Hozzávalók:
A sertéstekercshez
1.2 kg sertés rövidkaraj (kicsontozva, szeletelve)
12 szelet bacon
2 gerezd fokhagyma
2 db tojássárgája
1 közepes fej vöröshagyma (apróra vágva)
12 dkg rizs (főtt)
10 dkg gépsonka
1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
6 dkg vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
flekken fűszerkeverék ízlés szerint
A gombamártáshoz
400 g csiperkegomba (konzerv, szeletelt)
1 kis fej vöröshagyma
1.5 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
2 csapott ek finomliszt
2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a sertésfűszerrel.
A hagymát, fokhagymát apró kockára vágjuk, és 2 dkg vajon üvegesre pároljuk.
A maradék vajat habosra keverjük a tojássárgájával, majd a kihűlt, párolt hagymával összekeverjük.
A főtt rizst összekeverjük a kis kockákra vágott gépsonkával, petrezselyemzölddel és a hagymás, vajas masszával. Ezzel megtöltjük a hússzeleteket, feltekerjük, és baconszelettel betekerjük. Ha kell, fogpiszkálóval megtűzhetjük.
Jénaiba sorban egymás mellé tesszük a hústekercseket. A megmaradt zsiradékot ráöntjük a húsra. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, és pirosra sütjük. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük.
A gombaszószhoz pici olajon megpároljuk a kis kockára vágott hagymát, hozzákeverjük a leszűrt, felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel megszórjuk. Kevés pirítás után 1- 2 ek liszttel megszórjuk, összekeverjük, felöntjük a tejszínnel, és jól kiforraljuk.
A sertéstekercshez
1.2 kg sertés rövidkaraj (kicsontozva, szeletelve)
12 szelet bacon
2 gerezd fokhagyma
2 db tojássárgája
1 közepes fej vöröshagyma (apróra vágva)
12 dkg rizs (főtt)
10 dkg gépsonka
1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
6 dkg vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
flekken fűszerkeverék ízlés szerint
A gombamártáshoz
400 g csiperkegomba (konzerv, szeletelt)
1 kis fej vöröshagyma
1.5 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
2 csapott ek finomliszt
2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a sertésfűszerrel.
A hagymát, fokhagymát apró kockára vágjuk, és 2 dkg vajon üvegesre pároljuk.
A maradék vajat habosra keverjük a tojássárgájával, majd a kihűlt, párolt hagymával összekeverjük.
A főtt rizst összekeverjük a kis kockákra vágott gépsonkával, petrezselyemzölddel és a hagymás, vajas masszával. Ezzel megtöltjük a hússzeleteket, feltekerjük, és baconszelettel betekerjük. Ha kell, fogpiszkálóval megtűzhetjük.
Jénaiba sorban egymás mellé tesszük a hústekercseket. A megmaradt zsiradékot ráöntjük a húsra. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, és pirosra sütjük. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük.
A gombaszószhoz pici olajon megpároljuk a kis kockára vágott hagymát, hozzákeverjük a leszűrt, felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel megszórjuk. Kevés pirítás után 1- 2 ek liszttel megszórjuk, összekeverjük, felöntjük a tejszínnel, és jól kiforraljuk.
0 Megjegyzések