Hozzávalók:
3 dl tej
1 cs. tejkaramellás pudingpor
2 ek. kristálycukor/édesítő
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
20 db babapiskóta
1,5 dl erős feketekávé
1,5 dl tej
keserű mandula aroma
folyékony édesítőszer
cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A pudingport a 3 dl tejjel készítettem el és kihűtöttem. A kihűlt
pudinghoz részletekben adtam hozzá a mascarponét, és jól elkevertem. A
habtejszínből a habfixáló hozzáadása után kemény habot vertem, majd a
mascarponés-pudingos krémhez adtam óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
Fogtam a jénai tálat, a babapiskótákat egy pillanatra a
feketekávé-tej-keserű mandula aroma-édesítőszer keverékébe mártottam és
leraktam egy sort. Erre a krém felét, majd kakaóporral megszórtam.
Megint jött egy sor babapiskóta, rá a krém másik fele, majd a kakaópor.
Most a hűtőben várja, hogy holnap sorra kerüljön.
Tálalás előtt még egyszer megszórom a kakaóporral.
0 Megjegyzések