Tészta
-10dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
-10dkg teljes kiőrlésű graham liszt
-10dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
-fél zacskó sütőpor
-1 kisdoboz natúr joghurt
- fél teáskanál só
- félkupak folyékony édesítőszer
-1 evőkanál olivaolaj a sütőforma kikenéséhez
Töltelék:
-25dkg sovány túró
-só, édesítőszer, vanilia aroma ízlésszerint
-2 tojás
-kis marék ribizli (opcionális)
-őszibarack 4 nagy
Elkészítés:
A tésztának valókat összegyúrom, ha esetleg nem állna össze egy kis tejjel teszem gyúrhatóvá.
A jénai (~25 x 35cm) alját kikenem egy kis olajjal, belenyújtom a
tésztát, hogy legyen pereme is. Addig pihentettem lehetőleg hideg helyen
amíg elkészítem a hozzávalókat.
A túrót kikeverem a tojássárgájával ízlés szerint ízesítem.
beleteszek egy marék ribizlit. (elhagyható, nekem volt a hűtőben és nem
akartam kidobni)majd lazán belekeverem a tojások felvert habját. Ezt a
masszát rásimítom a tésztára és a tetejét beborítom szeletelt
őszibarackkal.
Készre sütöm.
Tanácsok:
A tészta elég tömör. Én ezt használom pizza alapnak is, csak akkor sósan
készítem az alapot. A vastagságán változtatva tudod, ropogósabbra vagy
éppen "harapósabbra" sütni. (fénykép napló-mappában 621)
Elkészítési idő: 60 perc
0 Megjegyzések