1/4 zeller,
1 nagy vagy 2 kisebb sárgarépa,
1/4 szál póréhagyma,
2 fej vöröshagyma,
1 fej fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 evőkanál olaj,
köménymag,
2-3 db szegfűbors,
gyömbérpor,
2 evőkanál liszt, (1 dl tej).
Elkészítés:
zöldségeket megtisztitjuk. A sárgarépát és a póréhagymát felkarikázzuk, a zellert csíkokra, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Az olajon megfuttat juk a sárgarépát, amíg szép színű nem lesz az olaj. Hozzáadjuk a zellert, a vöröshagymát és felöntjük 1 liternyi vízzel. Megsózzuk és csipetnyi köménymagot teszünk bele. 15 percnyi forralás után hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, az összezúzott szegfűborsot és agy csipetnyi gyömbérporral fűszerezzük. Két evőkanálnyi lisztet 1 dl-nyi vízzel elkeverünk és a levesbe öntjük. Néhány percig még forraljuk, ha szükséges utólag még sózzuk, és tálalás előtt megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
0 Megjegyzések