Hozzávalók:
6 db csirkecomb
10 dkg aszalt szilva
6 ek mogyoróvaj
20 dkg bacon
3 ek sertészsír
1 fej fokhagyma
fűszersó ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkecombokról a bőrt lehúzzuk (ízlés dolga, aki szereti rajta is hagyhatja), felső részét kicsontozzuk. A csont helyére mogyoróvajat kenünk, és beleteszünk 4-5 db aszalt szilvát. Összehajtjuk és bacon szeletekkel körbetekerjük.
Egy tepsit alaposan kizsírozunk és belefektetjük a combokat. Ízlés szerinti fűszersóval meghintjük.
A fokhagymát gerezdekre szedjük, és héjastól a hús köré szórjuk. Aláöntünk 2 dl vizet, és alufóliával vagy fedővel befedjük. Egy órát lefedve, fél órát fedő nélkül sütjük.
Tálalhatjuk párolt káposztával, rizzsel, vagy burgonyával.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
0 Megjegyzések