Hozzávalók:
1 kg tengeri halfilé
3 dl tejszín
5 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
mustár
1 nagy csipet friss kakukkfű vagy petrezselyem
színes bors

Elkészítés:
A halfiléket sózom, és durvára tört színes borssal megszórom.
A vajat egy serpenyőben felolvasztom, beledobok 2 gerezd négybe vágott fokhagymát, és a filéket megsütöm benne.
A kész halat kiszedem a vajból, félreteszem.

A serpenyőből kiszedem a sült fokhagyma darabokat, és a visszamaradt vajhoz adom a tejszínt,
két gerezd zúzott fokhagymát,
1 kávéskanál mustárt,
őrölt borsot és a citrom levét.
Megsózom, és kavargatva összeforralom.
Ha túl sűrű lenne, egy kis tejjel hígítom, végül beleszórom a kakukkfüvet vagy a petrezselymet.

Rizzsel vagy fokhagymás sült krumplival és salátával tálalom.