Hozzávalók:
10 tojás
10 dkg őrölt mandula vagy mandulaliszt, esetleg szezámpehellyel vegyesen, vagy csak szezámpehellyel. Ez esetben sok köménymag kell a szezám ízének elfedésére.
2 evőkanál kacsazsír
0, 5 kg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint zúzott fokhagyma
só, őrölt bors, pirospaprika, őrölt kömény
10 dkg kemény sajt, a legjobb a parmezán

Elkészítés:
A darált húst összekeverem az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával és a többi fűszerrel, a sajt fejével.
Felverem a tojások fehérjét pici só hozzáadásával kemény habbá, majd belekeverek 10 dkg őrölt mandulát, vagy mandulalisztet.
Egy nagyméretű mély tepsibe (kb. 35×23 cm) sütőpapírt teszek, és beleöntöm a tésztát.
A fűszerezett darált húst egyenletesen elterítem a tésztára.
A 10 tojás sárgáját elkeverem 2 evőkanál kacsazsírral (a zsír el is hagyható), és bekenem vele a húsos tészta tetejét.
A maradék 5 dkg sajtot a húsos rakott tészta tetejére hintem.
Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20 perc alatt készre sül.