Hozzávalók:
24 dkg szeletelt mandula
10 dkg darált mandula
12 dkg vaj
10 dkg cukor
3 db egész tojás
10 dkg liszt
10 gr sütőpor

20 dkg savanykás alma
durvára reszelve
10 dkg apró kockára vágott
aszalt szilva
10 dkg apró kockára vágott
aszalt barack

Elkészítés:
Pirítsunk meg 16 dkg szeletelt mandulát szárazon teflonserpenyőben.
Vajazzunk ki egy 24 cm átmérőjű csatos tortaformát, és szórjuk a mandulát a tortaforma aljára és oldalára.
Keverjük krémesre a maradék vajat, adjuk hozzá a cukrot, tegyük bele a tojásokat egyenként, a darált mandulát, a
sütőporral elkevert lisztet, a reszelt almát, végül az apróra vágott aszalt gyümölcsöket.
A tésztát öntsük a formába, hintsük meg a tetejét a maradék mandulával.
Tegyük a 180 °C -ra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 40 percig.