Hozzávalók:
(4 személyre)
4 tojás
2 nagyobb gomba
1 nagyobb salotta hagyma
1 dl tejszín
3 cl konyak
bors
étolaj

Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk majd addig főzzük, amíg a gomba megpuhul. Ekkor zsírjára sütjük, hozzálöttyintünk egy kis konyakot, ezzel flambírozzuk, majd hozzáöntjük a tejszínt. Egyet forraljuk és levesszük a tűzről. 4 kis hőálló edénykébe elosztjuk a gombát, mindegyikre ütünk egy tojást, majd meleg vízzel félig telt edénybe állítjuk őket. Az edény lefedjük és addig főzzük, amíg a tojás megfelelő állagú nem lesz.
Kruton-csíkokkal tálaljuk.