Hozzávalók:
A tésztához:
35 dkg kenyérliszt
1 kávéskanál porcukor
1 dkg friss élesztő
3 dl víz
2 kávéskanál só
A feltéthez:
30 dkg tejföl
15 dkg húsos szalonna
10 dkg emmentáli sajt
2 közepes fej lilahagyma
1 teáskanál só
2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A lisztet egy nagyobb keverőtálba kimérem, majd hozzáadom a sót, elkeverem. Az élesztőt a porcukorral összemorzsolom, majd amikor már folyik, akkor a langyos vízhez öntöm, s a keveréket lassan a liszthez adom. A tésztát alaposan kidolgozom, majd olajjal kikent nagyobb keverőtálba teszem, konyharuhával letakarom, és meleg helyen hagyom kelni. 
Amikor már a duplájára kelt, akkor finoman lisztezett deszkára borítom, a gáztepsi méretére nyújtom. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe fektetem.
A tejfölt sózom, majd belenyomom a fokhagymagerezdeket. A szalonnát kockákra vágom, a sajtot lereszelem, a hagymákat megpucolom és vékony karikára szelem. A tejföllel megkenem a tésztát, majd jöhetnek a szalonnák és a hagymakarikák, végezetül a reszelt sajttal finoman megszórom. 
200 fokon sütöm, míg a sajt egyenletesen meg nem pirul.