Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
8 dkg kókuszolaj
1 bő evőkanál tejszín
1 tojás
25 dkg félzsíros túró
22 dkg tejföl
1 csapott evőkanál só
7 g szárított élesztő
Elkészítés:
A túrót villával alaposan megtöröm, majd hozzáadom a tojást és a kimért tejfölt, a tejszínt és a megolvasztott kókuszzsírt, átkavarom. A lisztet egy mély tálba szitálom, sóval meghintem, hozzáadom a száraz élesztőt is. Ezután a túrós keveréket is beleforgatom, majd alaposan összedolgozom a tésztát. A mély tálban hagyom pihenni szobahőmérsékleten, tiszta konyharuha takarásában.
Amikor megkelt, 1,5 ujjnyira nyújtom (na jó, legyen hüvelykujj vastagság inkább) és kis szaggatóval kiszaggatom.
195 fokra előmelegítem a sütőt, s amíg melegszik, addig a kiszaggatott pogácsákat elhabart tojással lekenem. Addig sütöm, amíg gyönyörű középbarna színük nem lesz, és a fenekük is megsül.
0 Megjegyzések