Hozzávalók:
Tésztához:
3 tojás
15 dkg porcukor
3 dl tejföl
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
fél csomag sütőpor
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
Krémhez:
6 dl tej
2 db tojás
80 g étkezési keményítő vagy 2 csomag vaníliás pudingpor
rum vagy rumaroma ízlés szerint
2 kávéskanál kávépor vagy cappuccino vagy lefőzött erős feketekávé
10-15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
csipet só
25 dkg vaj

Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukrokkal, sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,majd a darált diót is belekeverjük.Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük, 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük (végezzünk tűpróbát).Kihűtjük, majd elvágjuk hosszában 2 helyen, tehát 3 lapot kapunk így.
A krémhez a tojásokat a keményítővel és kevés tejjel simára keverjük.A többi tejet felforraljuk,majd a forró tejet ráöntjük a tojásokra,visszaöntjük a lábasba és sűrűre főzzük alacsony lángon.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a cukrot (kóstoljuk meg elég édes-e). Ezután 3 felé vesszük,az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másik felébe a kávét, a harmadikba pedig rumot keverünk (kóstolást itt is végezzünk). Ha kihűltek a krémek a vajat 3 fele osztjuk és robotgéppel belekeverjük a krémekbe.
Megtöltjük a lapokat:az első tésztára a rumos krémet simítjuk,befedjük a második lappal arra a kávés krém jön ,befedjük a harmadik lappal és arra a vaníliás krémet simítjuk .Érdemes betenni 1 éjszakára hideg helyre hogy jól összeérjenek az ízek.