Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt (fele rétesliszt)
1/2 csomag instant élesztő (7g-os)
1 tojás sárgája
3 dkg cukor
3 cl olaj
kevés resztelt citromhéj
csipet só
kb. szűk 2 dl langyos tej

A töltelékhez:
12 dkg szilvalekvár

6 dkg darált mákba:
1 dkg porcukor
1/2 csomag vaníliáscukor
A kenéshez:
1 tojás sárgája + kevés tej

Elkészítés:
A lisztet keverőtálba szitáltam, a tojás sárgájával és a többi hozzávalóval - a langyos tej fokozatos adagolásával - jól kidolgozott kelt tésztát dagasztottam, letakarva langyos helyen a duplájára kelesztettem.

Lisztezett felületen átgyúrtam, 3 részre daraboltam, egyenként téglalap formára kinyújtottam. Mindhármat megkentem szilvalekvárral a széleket kb. 2 cm-re kihagyva, megszórtam a mák-cukor keverékével, feltekertem, összefontam, kikent hosszúkás kis sütőformába (jénaiba) fektettem. 

A formában pihentettem fél órát, közben egyszer lekentem a tojássárgájával, a sütőt 190 fokra előmelegítettem. Mielőtt a sütőbe toltam, még egyszer átkentem tojással, és kb. 30 perc alatt megsütöttem.