Hozzávalók:
1 báránycomb (kb. 2,5 kg-os)
1 evőkanál kakukkfű
1 evőkanál rozmaring
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál petrezselyem
4 evőkanál étolaj
3 gerezd fokhagyma
só
bors
A körethez:
40 dkg zöldbab
15 dkg vaj
só
bors
Elkészítés:
Az olajba belekeverjük az aprított kakukkfüvet, a rozmaringot, a petrezselyem zöldjét és a bazsalikomot. Hozzákeverjük a finomra vágott fokhagymát, és a keverékkel vastagon bekenjük a báránycombot. 1 órát állni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük, és a tepsibe tett báránycombot felöntjük 0,25 dl vízzel. 1 órán át sütjük. Időnként a saját levével meglocsoljuk.
A sültet alufóliába burkoljuk, 15 percig pihentetjük, majd tálaljuk az alábbi körettel: a zöldbabot megfőzzük, lecsöpögtetjük. A vajat megmelegítjük, beleforgatjuk a zöldbabot, sóval, borssal ízesítjük.
0 Megjegyzések