Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
1 dl tej
8 dkg vaj
6 dkg kristálycukor
2,5 dkg friss élesztő
3 db tojássárga
1 citrom reszelt héja
csipet só
15 dkg kandírozott és aszalt gyümölcs vegyesen és ízlés szerint
A tetejére:
1 evőkanál vaj
fél tojás felverve
1 evőkanál tej
1 dkg mandulaforgács

Elkészítés:
A szobahőmérsékletű hozzávalókból kelt tésztát készítünk.
Első lépésben felfuttatjuk az élesztőt cukros, meleg tejben. Amíg elkészül, egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet egy csipet sóval, a felaprított aszalt gyümölcsöket, a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat és az olvasztott vajat. Ehhez öntjük továbbá a felfuttatott élesztőt is, és kézzel laza tésztát dagasztunk. Ha összeállt, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük a cserépedényt, és beletesszük a megkelt, kissé átdolgozott tésztát. Ehhez a mennyiségű tésztához egy kb. 1,4 l űrtartalmú cserépedényt (kb. 16 cm átmérőjű, 15 cm magas) használunk. Ismét kelesztjük meleg helyen. 

A sütőt előmelegítjük 170 fokosra.

Ezután éles késsel a tészta tetejét kereszt formában bevágjuk, és a mélyedésekbe kevés vajat teszünk, majd egy kevés tejjel elkevert tojással megkenjük a tetejét, és megszórjuk mandulaforgáccsal (ez akár el is hagyható).

Betoljuk a meleg sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.