Hozzávalók:
50 dkg bárányborda
1,5 liter tyúkhúsleves (2 leveskockából)
1 citromleve
4 szál újhagyma
2,5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
4 mentalevél
2 evőkanál apróra vágott kapor
1 evőkanál apróra vágott koriander
só
bors
Elkészítés:
A húst lefejtjük a csontról, majd kockára vágjuk.
Felaprítjuk az újhagymát zöldjével együtt. A vajban megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a csontokat, és megpirítjuk. Ráöntjük a felforralt húslevest, a citromlé felét, a zúzott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük.
Fedő alatt 10 percig főzzük, majd beletesszük a húskockákat, és puhára főzzük. Ha szükséges, újra fűszerezzük, végül hozzáadjuk a maradék citromlevet, a mentaleveleket, a kaprot és a koriandert.
Melegen tálaljuk.
0 Megjegyzések