Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg báránylapocka kockára vágva
- 30 dkg sárgarépa, fehérrépa vegyesen, karikákra vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 citrom
- 1 dl tejföl vagy szójajoghurt
- 1 dl olívaolaj
- 2 púpozott evőkanál búzaliszt vagy rizsliszt
- tárkonylevél finomra vágva, ízlés szerint
- só, bors

Elkészítés:
Az átöblített húst az olajon pirosra sütjük, megszórjuk a hagymával, és hozzátesszük a zöldségeket. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús félpuha nem lesz. Megszórjuk a liszttel, kevés hideg vizet adunk hozzá, majd sóval, borssal, tárkonnyal ízesítve készre főzzük. Kevés citromlével, tejföllel vagy szójajoghurttal tálaljuk.

Elkészítési idő: 55-60 perc