Hozzávalók:
60 dkg darált hús
1 nagy fej hagyma
1 kisebb salátacukkini
2 sárgarépa
2 ek. zsír (liba- vagy kókusz),
2 tojás,
1 kk. mustár
só, bors, pirospaprika, késhegynyi őrölt kömény
pár szál friss koriander
1 csokor petrezselyem
4-6 kisebb cékla

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát megpirítjuk 1 ek. forró zsíron, amikor kezd üvegesedni, hozzáadjuk a hámozott, apróra vágott cukkinit és az egyik sárgarépát lereszelve. Fűszerezzük (só, bors, pirospaprika), rövid ideig együtt pároljuk, majd hagyjuk hűlni. A másik sárgarépát megtisztítjuk és egészben hagyjuk. A párolt cukkinis, répás hagymát, 2 nyers tojást, a felaprított petrezselymet, koriandert, a fűszereket és a mustárt összekeverjük a hússal. A fűszeres darálthús egy részét a sütőpapírral bélelt tepsibe téglalap alakúra lapogatjuk, hosszában ráfektetjük a megtisztított nyers sárgarépát. Beborítjuk a darálthús másik felével és formázzuk. A tetejét megkenjük a maradék zsírral, és 180 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt készre sütjük. (A sütési idő első felében fóliával letakarva.)
A céklákat megmossuk, héjastul a fasírt alatt lévő rácsra vagy tepsire rakjuk. Amíg sül a fasírt, a cékla is puha és zamatos lesz.
A fasírtot melegen vagy hidegen, szeletekre vágva tálaljuk. A héjában sült céklát meghámozzuk, szeletekre vagy hasábokra vágva köretként tálaljuk.

Fotó: elmirapaleokonyhaja.blogspot.com