Hozzávalók:
1 l.tej
2+5 dkg kókuszreszelék
10 dkg cukor
1 rúd vanília (vagy 1 üveg vanília aroma)
3 tojás sárgája+fehérje
Fél ü.nutella vagy kakaókrém, vagy másfajta mogyorókrém
2 dl tejszín

Elkészítés:
A tejbe keverem a nagyobb mennyiségű kókuszt, a vaníliát és a cuki felét. Elkezdem melegíteni. Közben a tojások fehérjéből valamint a kisebb mennyiségű kókuszból kemény habot verek. A maradék cukit habosra keverem a tojisárgákkal. A habból evőkanállal galuskákat szaggatok a forró tejbe, mindkét oldalát picit ,,megfőzőm" majd kiszedem. Amikor ez kész akkor a tejbe keverem a tojisárgás cukit és jól besűrítem, majd hagyom teljesen kihűlni. Bár én úgy szoktam kihűteni, hogy kis desszertes tálkákba szétosztom, tetejükre teszem a galuskákat. Amíg ezek hűlnek, majd a hűtőben is pihennek, addig a tejszínt felmelegítem és elkeverem benne a nutellát. Így forrón ráöntve tálalom ezt a különösen finom desszertet.