Hozzávalók:
6 szelet csontos sertéskaraj
liszt
1 marhahúsleves kocka
vaj

Töltelékhez:
20 dkg túró
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyem
rozmaring (vagy szárított)
1 szikkadt zsemle
8 dk vaj
1 tojás
reszelt citromhéj
6 szelet bacon
só, bors

Elkészítés:
A töltelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és vágott petrezselymet a vajban megpirítom. A túrót a tojással, a kockára vágott zsemlével, a hagymával, és a fűszerekkel összekeverem.
A húsba egy éles késsel zsebet vágok, beleteszem a baconszeletet és a töltelék egyhatodát. Kicsit összenyomkodom szép egyenletesre (nem kell összetűzni, mert jól összetapad, és nem folyik ki belőle), sózom, borsozom, és lisztben megforgatom. Egy serpenyőben kevés olajon elősütöm, majd egy tepsibe rakom. A serpenyőből kiöntöm a felesleges olajat, kb. 2 dl vizet öntök bele, és egy húsleveskockát feloldok benne és az egészet a húsokra öntöm. Alufóliával lezárom és a 200 °C-os sütőben kb. fél órát sütöm. Leveszem róla a fóliát, és kicsit megpirítom.