Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
ízlés szerint porcukor
2 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
kb. 1,5 dl langyos tej
1 citrom vagy narancs reszelt héja
kiflik

Elkészítés:
Lehetőleg egyenes kifliket válasszunk. A kiflik két végét levágjuk, majd fakanállal a belsejét kiszedjük. A kifli kivájt belsejét külön tálkába rakjuk, hozzákeverjük az előzőleg szitán áttört tehéntúrót, ízlés szerint porcukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a langyos tejet, a reszelt citrom- vagy narancshéjat. Alaposan kidolgozzuk, majd teáskanál segítségével az előzőleg kifúrt kiflikbe töltjük. Közepesen forró olajban kisütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. Tartalmas leves után vagy önálló fogásként, hidegen és melegen is tálalható.